ligging voor puur genieten

sfeervolle proosdijpark

Het stationsgebouw ligt aan het sfeervolle Proosdijpark waar de bijzondere Gloriëtte - een voormalig theehuisje - uit 1895 doet denken aan vervlogen tijden. Het park is de ideale plek voor te genieten van een mooi stukje natuur, een korte wandeling, een ontspannen zit of een andere activiteit voor, na of tussendoor uw bijeenkomst op onze locatie.

dorpscentrum meerssen

Op loopafstand ligt het gezellige centrum van Meerssen, met haar eigentijdse winkeltjes en uitstekende restaurants. De prachtige en eeuwenoude basiliek van Meerssen is een echte trekpleister. Een indrukwekkend gebouw. Voor de pelgrims (nog steeds) een van de bedevaartsoorden op hun tocht.

wandelen en fietsen

Wie verder de natuur in wil trekken, komt hier goed aan zijn trekken. Meerssen is omgeven door natuurgebieden. Met de trein naar een van de omliggende dorpen gaan en vervolgens terug wandelen is een geliefde bezigheid.

midden in de eu-regio

En wie even de drukte van de stad wilt opzoeken, kan de trein nemen naar Maastricht en Luik, Heerlen en Aken. Maastricht ligt op 5 minuten reizen. Heerlen op 20 minuten, Luik op 30 minuten en Aken op drie kwartier afstand.