expositie doeken op doek, stof tot nadenken | udie adams

Met het thema “doeken op doek, stof tot nadenken” wil Udie Adams de relatie leggen tussen mens en doeken/stoffen. De doeken op de schilderijen vertegenwoordigen een cultuur waarvoor vluchtelingen en tentenkampen een inspiratiebron vormen. Met de schilderijen wil ze laten zien dat de anonieme vluchtelingen, kleurrijke persoonlijkheden zijn.

Geïnspireerd door allerlei stoffen, vooral Afrikaanse, schildert zij op eigen wijze kleurige doeken, soms met de nadruk op de plooiing, bij andere werken ligt de nadruk meer op het patroon of motief. Ze werkt met acryl, olieverf en zeefdruk op ongebleekte katoen of linnen.

goede doel
De opbrengst van de schilderijen die verkocht worden, gaat naar JINA LANGU NI een project in Tanzania. ‘Jina Langu ni’, betekent ‘mijn naam is.’ Dit is een initiatief van moeders van kinderen met een handicap en of beperking. Ze wonen in Mbagala, een wijk in Dar es Salaam. De moeders maken sieraden van Afrikaanse stoffen, die worden verkocht. De opbrengst is een gedeelte van hun maandelijkse inkomen. Dit project is een mooi initiatief en krijgt steeds meer bekendheid

udie adams
Na een opleiding tot docent kinderverzorging, opvoedkunde en handenarbeid is ze werkzaam geweest in de zorg voor kinderen met een verstandelijke beperking en in het onderwijs. Daarnaast is ze altijd bezig geweest met tekenen en schilderen. Meer dan twintig jaar heeft ze lessen gevolgd bij de kunstenaar Jan van Kempen en in 2016 heeft ze de opleiding schilderen aan de academie voor beeldende kunsten in Maasmechelen afgerond. Een van haar dochters heeft een aantal jaren ontwikkelingswerk gedaan in Dar es Salaam in Tanzania. Ze heeft haar daar verschillende keren bezocht. Onder andere die bezoeken en haar affiniteit met ontwikkelingswerk zijn een bron van inspiratie geweest voor haar schilderijen die in Ontmoet Anna worden getoond.

c7ff0115-0b0f-47a7-aa4b-bcb04802a33c.jpeg

Praktisch

datum / tijd:

De expositie is vrij te bezichtigen door gasten van Ontmoet Anna

tijdens bijeenkomsten en evenementen. Ook is het beperkt mogelijk op afspraak (van ma-vrij) de expositie te

bezichtigen.

De opening van de expositie is op 21 maart 2019 en zal duren tot eind juni 2019.

Op 21 maart is er een speciale thema-avond met spreekster Yvonne Gerner van de Stichting Rondom Baba, die aansluit op de expositie.