lezing stiltij

Een lezing van Ad van Dun | Stiltij, uit een serie van drie lezingen op drie verschillende locaties, met het thema: Innerlijke kracht.

lezing 'alles gebeurt nu'
‘Ik weet altijd precies wat ik moet zeggen. Ongeveer een uur nadat ik het had moeten zeggen.’
Er is veel dat ons ontgaat. We zijn meer bezig met onze ervaringen te herkauwen, dan dat we meekrijgen wat er gebeurt. Vaak zitten we er in onze afwezigheid dan ook pijnlijk naast.

De werkelijkheid wacht niet, en heeft geen boodschap aan onze mening. Wil je het volle leven, dan is er maar één manier: in de stroom gaan staan. Daar heb je niets aan breinwerk, maar des te meer aan luisteren, voelen, ademen.

Dit rijke ademgebied is ook het terrein van kunst, poëzie, muziek, dromen, etc. Adem laat je uitdrukken wat zich in jou kenbaar wil maken.
Het leven draait al, elk moment. Het is aan jou om dit leven te beamen.

Ad van Dun begon in 1977 met de beoefening van zen en een jaar later met aikido. Zijn onderzoek naar de bedoeling van het bestaan heeft uiteindelijk geleid tot het ontstaan van wijsheidsplek Stiltij in 2010. Hij geeft hier dagelijks training in meditatie, expressie en krijgskunst.

Het uitgangspunt van Stiltij is het aanbieden van universele wijsheid en kwaliteit van leven. In de oefenpraktijk van Stiltij worden aspecten uit diverse spirituele achtergronden (zen, aikido, vedanta, mystiek, filosofie, muziek, poëzie) op een natuurlijke manier geïntegreerd.

praktisch

datum / tijd:

6 september 2016

vanaf 19.00 uur ontvangst met koffie/thee
19.30 - 21.00 uur lezingprijs:
€ 7,50 euro per persoon

locatie:
ontmoet anna

De andere twee lezingen uit de serie zijn:

  • 3 sept. 'jezelf zijn'
    Centre Céramique in Maastricht
  • 11 sept. 'een rijker bestaan' Klooster Wittem
  • Voor meer info ga naar Stiltij.