lezing "van 8ste groeper naar brugklasser, en nu?"

Voor heel wat kinderen breekt nu een spannende tijd aan, voor het eerst naar de middelbare school. Hoe gaat zo'n overstap? Wat is handig om te weten? Wat te doen bij faalangst, nervositeit, niet slapen, niet naar school willen gaan, pesten ...? Hoe kunt u als ouder uw kind ondersteunen zodat het met plezier dit eerste jaar ervaart en een goede basis legt voor het vervolg?

Hoeveel zelfvertrouwen heeft uw kind? Hoe meer zelfvertrouwen, hoe meer het aan kan, hoe lekkerder het in zijn vel steekt, hoe liever uw kind naar school gaat, voor school werkt én hoe fijner het deze fase beleeft. Het gaat tenslotte in eerste instantie om het welzijn en welbevinden!

Echter bij angst wordt het een ander verhaal. Angst knaagt aan het welbevinden. Angst om nieuwe vrienden te maken, om fouten te maken, om voor zichzelf op te komen, voor een overhoring of toets, angst om voor de klas te komen, om gepest te worden … Hoe ga je als ouder hiermee om? Kun je dit gevoel voorkomen? Welke rol mag je als ouder hebben?

Vragen en onderwerpen waarover van gedachten kan worden gewisseld tijdens de informatieve en interactieve avond “Van 8ste groeper naar brugklasser, en nu?“.

Door Janine Jacobs, docent, trainer en coach met jarenlange ervaring in het coachen van jongeren met faalangst, examenvrees, een negatief zelfbeeld en stress. Zij leert jongeren oude niet-effectieve patronen los te laten en nieuwe te gebruiken, waardoor ze meer zelfvertrouwen, zelfzekerheid, een positiever zelfbeeld, innerlijke kracht en rust krijgen. Ze lachen weer, hebben plezier, het leren gaat makkelijker, ze zijn (weer) gemotiveerd, ze stralen en zitten lekker in hun vel.

Praktisch

datum / tijd:

12 september 2016
19.00 - 21.30 uurprijs:
12,50 euro p.p. incl. koffie/thee

Reserveer tijdig uw ticket via Ja2coaching |Janine Jacobs


Nien.jpg