cursus ready to act

Laat jij je leiden door je hart of lijden voor je verstand? Leef jij je leven voluit?

Als mens besteden we doorgaans veel energie aan het onder controle houden van wat we niet willen in ons leven en verliezen we het zicht op wat echt belangrijk voor ons is.

De achtweekse cursus leert je anders om te gaan met moeilijke situaties en anders te kijken naar negatieve gedachten en emoties. Je leert los te laten waar je toch geen controle over hebt. Maar dat is niet alles. We geven je allerlei praktische tools om concrete stappen te zetten naar een voluit geleefd leven.

wat is act?

De cursus is gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Door ACT toe te passen neem je je gedachten niet meer zo serieus en kun je weer onbevangen in het hier en nu staan. Het helpt je om alles wat je liever niet zou willen ervaren, te omarmen in plaats van uit de weg te gaan. Je creëert een nieuwe, zachtaardige relatie met jezelf en je bouwt aan een positief zelfbeeld.

ACT biedt ook tools om te ontdekken hoe jij het liefst jouw leven wilt inrichten.

psychologische flexibiliteit

ACT bestaat uit een aantal pijlers, Mindfulness is er daar een van. Om die reden kan ACT gezien worden als een vervolg op of verdieping van de Mindfulness. Een belangrijk onderdeel van ACT is het ervarend leren door middel van praktische (huiswerk)oefeningen.

De 6 pijlers van ACT zorgen er samen voor dat je psychologische flexibiliteit toe neemt.

trainers

De training wordt gegeven door Wilma Noteborn en Gemma Gijsen, beide gecertifeerde ACT-trainers met jarenlange ervaring in het trainen en coachen van mensen.

Praktisch


datum / tijd:

zaterdag 12, 19, 26 november, 3, 10, 17 december, 14 januari, 11 februari

van 09.30 tot 12.00 uurprijs:
voor 8 bijeenkomsten 325,- euro inclusief BTW (betaling in termijnen is mogelijk). Een werkboek is bij de prijs inbegrepen, evenals koffie, thee, water en iets lekkers.

locatie:
Ontmoet Anna, Stationsplein 3 in Meerssen

Voor meer info en aanmelden neem contact op met Wilma Noteborn | Mindthings