ommetje meerssen tijdens romeinenweek

Meerssen kent een rijke bewoningsgeschiedenis. Dit komt onder andere door de dichtbijgelegen Geul en Maas die de mens al eeuwenlang de weg naar welvaart wijst. Bovendien lag Meerssen langs de Via Belgica, de 400 kilometer lange oude Romeinse heirbaan die dwars door Zuid-Limburg liep en de Franse zeekust met het Duitse Rijnland verbond. Heeft daarom in Meerssen een van de grootste Romeinse villa’s gelegen? En had Karel de Grote daarom een palts in Meerssen? En verklaart dat ook waarom Meerssen zo’n prachtige Basiliek heeft?

De verklaring voor de rijkdom van een plaats ligt verborgen in het landschap. Wil jij die rijkdom leren zien door de ogen van de Romeinen? Wandel dan mee met het Ommetje Meerssen en beleef samen met 'Otto van Ontmoet Anna' deze route door de ogen van een Romein! Tijd: 14.00-16.30 uur.

Wil je het helemaal compleet maken, reserveer dan een plek en kom proeven van een plankje met Romeinse lekkernijen die Anna speciaal voor dit evenement maakt! Echt een aanrader!

Tijdens de Nationale Romeinenweek wordt de Via Belgica beleefbaar dankzij diverse activiteiten. Raadpleeg de website www.viabelgica.nl voor meer informatie en vind jouw weg!

via-belgica.png

Praktisch

datum / tijd:

dinsdag 1 mei 2018

tijd 14.00-16.30 uur

Deelname aan de wandeling op basis van een vrijwillige bijdrage voor de gids

Proeven van Romeinse lekkernijen voor € 12,50 p.p. inclusief een glas streekwijn
Reserveer een plek via de zwarte knop hieronderlocatie:
start en eindpunt van de wandeling is locatie Ontmoet Anna

Van 28 april t/m 6 mei vindt de 5e editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met activiteiten in het hele land.