thema-avond 'stof tot nadenken'

Ter gelegenheid van de opening van de expositie 'doeken op doek, stof tot nadenken' van de werken van Udie Adams vindt deze speciale thema-avond op de eerste dag van de Lente plaatst.

Spreekster deze avond is Yvonne Gerner, sociaal kunstenaar. Yvonne Gerner woont gedeeltelijk op het platteland van Mali waar ze de gemeenschap Here Bugu (plaats van vrede) opzette.

Ze studeerde orthopedagogie, werkte met gezinnen met geweldsconflicten, had jarenlang een poppenkasttheater, studeerde later voordrachtskunst en werkte als stafdocent en studentenmentor aan de Hogeschool voor docent dans in Den Haag. Daarnaast gaf ze voorstellingen in binnen- en buitenland als uitvoerend voordrachtskunstenaar.

Gedurende een rondreis door Mali en ontmoetingen met de mensen daar 12 jaar geleden kwam de vraag om een vernieuwend model voor ontwikkelings-samenwerking op te zetten. Die vraag deed haar besluiten om naar Mali te verhuizen.

Vaak is de titel van mijn lezingen: ‘Alles is anders dan je denkt”. Dat is wat ik wonend in dit land veel te horen krijg. De conclusie, die ik trek uit wat ik zie, blijkt meestal niet te kloppen. De waarneming is goed, de gedachte die ik er echter aan verbind komt uit mijn cultuur. Mijn lezing gaat over de zielengymnastiek (minstens even belangrijk als fysieke oefeningen) en hoe je dat doet met voorbeelden. De basis is onbevangen waarneming.


Gedurende de avond, tijdens de inloop en de pauze, is er volop gelegenheid de expositie 'doeken op doek, stof tot nadenken' te bekijken en kennis te maken met de kunstenares. Zij zal ook kort iets vertellen over haar werk.

Het tweede deel van de avond na de pauze krijgt een interactief karakter om een dialoog tot stand te brengen over de ervaringen van Yvonne Gerner, het MOS Meerssen en het publiek.

c7ff0115-0b0f-47a7-aa4b-bcb04802a33c.jpeg

Praktisch

datum / tijd:

donderdag 21 maart, 1e dag van de Lente

19.30-22.00 uur

Vanaf 19.00 uur bent u welkom! De expositie van Udie Adams is vrij te bezichtigen tijdens deze hele avond.

Deelname inclusief koffie/thee is gratis. Genuttigde dranken tijdens de nazit zijn voor eigen rekening en de opbrengst ervan komt ten goede aan de projecten.

Aanmelden vooraf voor de lezing verzekert u van een plek.

De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Duurzaam Meerssen, de Stichting MOS Meerssen en Ontmoet Anna.